Steek je handen uit de mouwen…

Paardenmolen Lancelot – Guapa (3+)

Ben je klaar voor de rit van je leven? Klim op een van de acht paarden van de unieke Lancelot paardenmolen. Muziek begint te spelen… en je bent vertrokken. Geniet van een duizelingwekkende rit in volle galop. Concentreer je, richt met je lans op de ringen en … raak! Win jij dit spannende steekspel?


Eenhoornspelen (alle leeftijden)

Wapper met je handen, draai met je voeten en strek je vingers. Daarna ben je helemaal klaar voor een potje eenhoornspelen. Zoek je weg uit het doolhof, ontsnap uit het touwenparcours, speel eenhoornbowling of leef je uit tijdens één van de andere spelen.


Losjes vliegen de klosjes – De Uiltjes (5+)

De klossen vliegen van links naar rechts. Handgemaakte kant is het resultaat. Wedden dat jij dit ook kan? Zet je handen aan het werk en klos vingervlug een stukje kant.


Fonkelende foto’s (alle leeftijden)

Een stoere jonkvrouw of vriendelijke ridder poseert al eens graag voor een foto. Jij ook? Kies voor leuke attributen bij onze photoboot en neem een onvergetelijk aandenken aan deze fantastische dag mee naar huis!


Speleoburcht (4+)

Wanhoop niet! Er is licht aan het einde van de tunnel. Kruip omhoog, links of rechts door de smalle gangen van deze burcht. En wie vindt er de uitgang van dit donkere labyrint? Jij natuurlijk!


Rodeo eenhoorn (6+)

Dit is je kans! Vandaag mag je op een eenhoorn rijden. Maar let op: hij is vandaag een tikje woester dan normaal. Hoe lang kan jij op zijn rug te blijven zitten? Zachte landing verzekerd…


Page Parkoers (3+)

Voor je een ridder kan worden, moet je als page je vaardigheden bewijzen. Zet je beste beentje voor in het boogschieten, ringsteken, patat hakken en stokbroodjes bakken. En natuurlijk mag prins(es)redden niet ontbreken!


Tovertekening – De Uiltjes (5+)

Strijk je vel papier in met verf. Mompel daarna een toverspreuk en kijk… daar verschijnt een magische tekening!


Trek ten strijde – Boxwars (4+)

Drakenjagers, trek ten strijde! Want onze jonkvrouw is ontvoerd. Tover eerst een stuk afvalkarton om tot een helm, schild of zwaard. Raap daarna al je moed samen, bekamp tijdens het eindgevecht de draak en red… de jonkvrouw.


Van albast en serpentijn – De Uiltjes (5+)

Wat is er mooier dan een zelfgekapt beeldje? Neem daarom een beitel en schuurpapier in de hand en maak je eigen kasteel, schild of eenhoorn. Je zag nog nooit zo’n prachtig exemplaar!


Ringsteek rijden (8+)

Heb jij een vaste hand? En heeft jouw mama of papa snelle benen? Dan ben jij geknipt voor deze opdracht! Wedden dat het jou als eerste lukt om op de rug van je eenhoorn(fiets) je lans door de ringen te steken?


Straffe stenen – Gezinsbond (3+)

Een likje rood hier. Een puntje blauw daar. Dat is precies wat een saaie steen nodig heeft. Neem je penseel ter hand en laat je creativiteit de vrije loop. Jouw steen wordt vast een meesterwerk!


Pimp je koekje – Hotelschool Hasselt, Afdeling Bakkerij (3+)

Een koekje smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook een lust voor het oog. Zeker nadat je het versierd hebt. Eet je het daarna op? Of durf je je tanden niet in zoveel zoete schoonheid te zetten? 


Wervelende fabeldieren – Gezinsbond (3+)

Een eenhoorn met wapperende manen of een draak met vurige tongen… die knip, plooi en plak je in een handomdraai. Zoek een zuchtje wind en laat je fabeldier wervelen.


Initiatie zwaardvechten – Pynnockridders (alle leeftijden)

Vraag jij je wel eens af hoe een echt zwaard in je handen voelt? En of je nog wel iets ziet met een helm op je hoofd? Onze middeleeuwse ridders leggen het je tot in de puntjes uit. En wie weet mag jij het zwaard daarna zelf wel eens hanteren…


Superpapa! (alle leeftijden)

Is jouw papa de beste ter wereld? Is hij stoer, sportief, handig of knap? Op Vaderdag verdient hij dan iets extra’s en willen jonkvrouwen Bie en Nie hem wel een oorkonde geven. Zomaar? Nee, natuurlijk niet! Hij moet zichzelf eerst bewijzen. Gaat jouw papa de – knotsgekke – uitdaging aan?  


Middeleeuws dansfestijn – Dansgroep Passi (6+)

Zucht jij ook van bewondering wanneer je middeleeuwse dansers elegant aan het werk ziet? En slaan jouw benen dan spontaan aan het bewegen? Niet erg, dat mag! Maar let op: op de tenen van je mededansers trappen is verboden!


Beestige badges – Gezinsbond (alle leeftijden)

Kies jij voor een geheimzinnige eenhoorn? Of hou je toch meer van een draak, een kat of zelfs een ridder of een jonkvrouw? Teken en kleur er op los om je eigen beestige badge te maken.


Kwintijnen – Pynnockridders (3+)

Hier demonstreer je jouw beste ridderkunsten. Ontwijk gezwind de kwintijnen en laat zien hoe behendig jij als ridder bent.


Waskaarsen rollen – Limburgse Imkersbond (3+)

Bijen maken honing, dat wist je vast al. Maar wist je ook dat je aan de slag kan gaan met wat er uit de bijenkorf komt? Rol je eigen kaars van een honinggraat. Een honingheerlijke geur verzekerd! 


Speerwerpen – Pynnockridders (5+)

Een ridder moet niet alleen met een zwaard kunnen vechten, maar ook een speer kunnen werpen. Onze ridders tonen je hoe dat moet. Slaag jij er daarna in om de speer in de roos te werpen?


Kleien op zijn middeleeuws – Gezinsbond (6+)

Hijs je in een schort. Stroop je mouwen op en ga aan de slag met klei. Want je bloedeigen middeleeuwse kleipotje maken, dat doe je hier. Welke schatten ga jij er allemaal in verbergen?


Een harnas voor ridder Rikki (4+)

Rikki wil een stoere ridder zijn. Maak jij voor hem een harnas? Kleur, knutsel én versier. Een mooiere outfit kan ridder Rikki zich niet wensen.


Maak je eigen kroontje  – Clavis (3+)

Een kroon is onmisbaar voor een echte koning of jonkvrouw. Dus heb jij er ook één nodig. Het mooiste exemplaar maak je natuurlijk zelf. Wanneer je hem op je hoofd zet, maakt iedereen vast een buiging voor jou.


Maak je eigen stokeenhoorn (3+)

Hoe zalig is het om op een eenhoorn te rijden. Je klemt je om zijn nek terwijl je haren wapperen in de wind. Wat zeg je? Je hebt geen eenhoorn? Dat is hier geen probleem! Voeg wat kleurrijke stipjes of vrolijke linten toe en galoppeer weg op je zelf versierde stokeenhoorn. (basismateriaal apart aan te kopen)


Mini-tuintje – Gezinsbond (6+)

Een sprietje gras, een toefje versiering en een sprankeltje magie. Meer heeft een eenhoorn of draak niet nodig om tevreden te zijn. Maak jij voor hen een fantastisch mini-tuintje?

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close