Steek je handen uit de mouwen…

Eenhoornspelen (3+)

Wapper met je handen, draai met je voeten en strek je vingers. Daarna ben je helemaal klaar voor een potje eenhoornspelen. Zoek je weg uit het doolhof, ontsnap uit het touwenparcours, speel eenhoornbowling of leef je uit tijdens één van de andere spelen.

Maak je eigen wedstrijdvlagje – Pynnockridders (5+)

Je weet vast en zeker hoe een vlag eruit ziet. Maar heb je zelf al eens een écht middeleeuws exemplaar gemaakt? Knutsel om ter best, want straks heb je deze vlag nodig om je favoriete ridder aan te moedigen.

Rijdend ringsteken (4+)

Hijs jezelf op de rug van je rijdier. Hou de lans stevig in je hand. Geef je pony de sporen en… ringsteken maar!

Waskaarsen rollen – Limburgse Imkersbond (3+)

Bijen maken honing, dat wist je vast al. Maar wist je ook dat je aan de slag kan gaan met wat er uit de bijenkorf komt? Rol je eigen kaars van een honinggraat. Een honingheerlijke geur verzekerd!

Middeleeuwse spelletjes (4+)

Ridders strijden niet alleen op het tornooiveld. Ook ernaast houden ze wel eens een wedstrijdje  hoefijzer gooien of kegelen. Speciaal voor jou halen ze vandaag hun mooiste speelgoed boven. Laat je spieren rollen en leef je uit…

Middeleeuwse initialen – Gezinsbond (6+)

De eerste letter van jouw naam is erg speciaal. Ze verdient daarom wat extra aandacht. Schrijf dus je initiaal op en versier haar met bloemen, sterren of draken. Net zoals tijdens de middeleeuwen…

Middeleeuwse dans – Pynnockridders (alle leeftijden)

Schone jonkvrouwen en soepele ridders leren je de nieuwste middeleeuwse moves. Gooi je beentjes los en beweeg sierlijk op het ritme van de meest aanstekelijke tonen. Ben jij de ster op de middeleeuwse dansvloer?

Middeleeuws boek – Gezinsbond (8+)

Oud, handgebonden en met een versierde kaft: zo ziet een middeleeuws boek eruit. En het fijne is… je maakt dit helemaal zelf! Ga aan de slag met papier, draad en inkt en vorm ze om tot een prachtig boek. Ideaal om later al je belevenissen aan toe te vertrouwen.

Eenhoornpoep – Gezinsbond (6+)

Een hoopje poep is vies? Klopt, maar niet als het van een eenhoorn komt! Meng kleuren, glitters en nog zoveel meer tot je eigen slijmerige, maar stiekem toch geweldige, hoopje eenhoornpoep.

Maak je eigen kroontje  – Clavis (4+)

Een kroon is onmisbaar voor een echte koning of jonkvrouw. Dus heb jij er ook één nodig. Het mooiste exemplaar maak je natuurlijk zelf. Wanneer je hem op je hoofd zet, maakt iedereen vast een buiging voor jou.

Briefgeheimen – Clavis (7+)

Vergeet computers, tipp-ex en balpennen. Dit is het echte middeleeuwse werk! Neem je ganzenveer in de hand en pen je geheime boodschap op perkament neer. Wil je jouw brief beschermen tegen ongewenste blikken? Verzegel hem dan… op de middeleeuwse manier.

Schild, zwaard, katapult en pijl & boog beschilderen (3+)

Stoere ridders en lieftallige eenhoornjagers hebben hun eigen schild en zwaard, katapult of pijl en boog. Vol kleur en – misschien zelfs – magische krachten. Wil jij er ook zo eentje in jouw collectie? Met een kloddertje verf hier en een streepje daar wordt het jouw hoogst persoonlijke exemplaar. Ten aanval! (materiaal apart aan te kopen)

 

Losjes vliegen de klosjes – De Uiltjes (5+)

De klossen vliegen van links naar rechts. Handgemaakte kant is het resultaat. Wedden dat jij dit ook kan? Zet je handen aan het werk en klos vingervlug een stukje kant.

Van albast en serpentijn – De Uiltjes (5+)

Wat is er mooier dan een zelfgekapt beeldje? Neem daarom een beitel en schuurpapier in de hand en maak je eigen kasteel, schild of eenhoorn. Je zag nog nooit zo’n prachtig exemplaar!

Franjes, kralen en kettingen – De Uiltjes (6+)

Weven is schering en inslag. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Want iedereen, ook jij, kan het! Ga dus aan de slag met draad en touw en weef je eigen franjeketting.

Pimp je koekje – Hotelschool Hasselt Bakkerij (3+)

Een koekje smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook een lust voor het oog. Zeker nadat je het versierd hebt met strepen, bollen of eetbare parels. Eet je het daarna op? Of durf je je tanden niet in zoveel zoete schoonheid te zetten?

Speerwerpen – Pynnockridders (5+)

Een ridder moet niet alleen met een zwaard kunnen vechten, maar ook een speer kunnen werpen. Onze ridders tonen je hoe dat moet. Slaag jij er daarna in om de speer in de roos te werpen?

Met hamer en draad – Gezinsbond (5+)

Middeleeuwers hebben geen fototoestel. Maar hoe maken zij dan een afbeelding van een eenhoorn of een ridder? Het antwoord is simpel: met hamer, spijkers en draad. Neem je hamer in de hand en timmer, zonder op je vingers te slaan, je eigen kunstwerk.

Magische maskers – Gezinsbond (4+)

Soms is het fijn om even iemand anders te zijn. Maak daarom een masker en verander jezelf in een ridder, nar, jonkvrouw, eenhoorn of draak!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close