Kijk, luister en beleef…

Het vrolijke avontuur van Evi en haar magische eenhoorn (alle leeftijden)

Als Evi en haar magische eenhoorn op zoek zijn naar blauwe bessen, voelen ze de grond onder zich heel erg hard trillen. Het heeft iets weg van een aardbeving. Een soort van harde voetstappen… alsof er een reus in aantocht is. Evi gaat plat op de grond liggen om goed te luisteren. Evi en de eenhoorn gaan op onderzoek, die bessen komen later wel. Gedurende de zoektocht leren ze veel over de natuur en komen erachter wat die trillingen nu waren: een speciale nieuwe vriend voor de magische eenhoorn!


Riddertoernooi – Ridders te paard (alle leeftijden)

Er is een groot feest! Annabel, de jongste dochter van de koning, is 18 jaar geworden en haar verjaardag wordt gevierd met het hele koninkrijk. De koning laat ook een riddertoernooi organiseren om de meest talentvolle ridder te koppelen aan zijn dochter. Er zijn twee kandidaten: Bartos Barbarossa en Eduard Evivar. Al snel blijkt echter dat er vuil spel gespeeld wordt en daarom roept Annabel de hulp in van de magische eenhoorn…


De poppen aan het dansen – Plansjet (alle leeftijden)

Sint-Antonius en zijn varken zwieren hun beentjes – en pootjes – los. De marionette à la planchette zwiept van links naar rechts. Want een sprankeltje magie zorgt ervoor dat deze houten poppen tot leven komen wanneer ze dansen…


Fabela, de muzikale nar (alle leeftijden)

Fabela is nar en troubadour tegelijkertijd! Met zijn toeters en bellen, zijn prachtige kostuum, puntschoenen en verhalen tovert hij vast en zeker een lach om jouw lippen. Maar jonkvrouwen, wees gewaarschuwd: kijk hem niet te diep in de ogen, want voor je het weet, brengt hij een teder liefdeslied ten gehore!


Slottornooi – Pynnockridders (alle leeftijden)

Tijdens dit slottornooi moedig je om ter hardst jouw favoriete ridderkamp aan. Zo kunnen ze zeker ‘de Schat van de Eenhoorn’ vinden.


Clique magique – De Uiltjes (alle leeftijden)

Terwijl je steen kapt of kant klost, fladdert een tovenaar van de ene tafel naar de andere. Hij tovert naast draad en touw ook heel wat magie uit zijn hoed!


Waarzegster Madame Roza (alle leeftijden)

Haal diep adem. Verzamel al je moed. En betreed dan de mysterieuze tent van Madame Roza. Een pluimpje hier, een kaartje daar en dan… voorspellen maar! Welke toekomst heeft onze waarzegster voor jou in petto?


Acrobatenduo de Zotten (alle leeftijden)

Twee acrobaten zetten de wereld op zijn kop. Ze buitelen, balanceren en voeren de meest spectaculaire kunstjes uit. De middeleeuwen stijfjes en net? Hier niet!


Muziekgroep Slag ende Stoot (alle leeftijden)

Geniet jij tussendoor ook zo van een heerlijk middeleeuws deuntje? Troubadoursliederen, ballades, volksmelodieën, dansen, … Onderweg van de ene naar de andere activiteit streelt de muziek van deze muzikanten je oren.


Bijdehand – De Uiltjes (alle leeftijden)

Kom snel kijken! Want hier wordt met de handen gewerkt. Geef je ogen goed de kost en ontdek hoe onze experten de mooiste werkjes uit hun hoed – of beter gezegd handen – toveren.


Wie heeft de mooiste vlag? – Pynnock Ridders (alle leeftijden)

Kleurrijke vlaggen wapperen vrolijk in de wind. Maar hun eigenaars zijn minder goedgezind. Want ze twijfelen: wie heeft nu de mooiste vlag? Als daar maar geen gevecht van komt…


Het magische gouden zwaard – Pynnock Ridders (alle leeftijden)

Een magisch gouden zwaard, dat is dé droom van elke ridder. Toch werkt het niet voor iedereen: enkel in de handen van een eerlijke ridder komt het tot leven.


De boekenfluisteraar – Clavis (4+)

Een vleugje spanning hier, een snuifje humor daar. Kom genieten van één van de vier voorleessessies. Dompel je onder in de wereld van ridders en jonkvrouwen met ‘Ridder Tim’, ‘Drakenbaby’, ‘Prinsesje Pia wil zingen’ en ‘Ridder Rikki’.


Vader en zoon – Pynnock Ridders (alle leeftijden)

Zo vader, zo zoon… Maar niet in dit geval! Zoonlief weigert in de voetsporen van zijn vader te treden. Wat doe je dan als vader? Je ergeren en het zakgeld afschaffen? Of een andere oplossing bedenken?


Wat draagt een ridder? – Pynnockridders (alle leeftijden)

O jee! Onze ridder wordt wakker en merkt dat zijn uitrusting gestolen is. Wat moet hij nu doen? Naar de markt gaan om nieuwe kledij te kopen, natuurlijk! Met de hulp van zijn schildknaap en zijn vrouw gaat hij op zoek naar een nieuwe outfit. En jij… mag mee!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close