Kijk, luister en beleef…

Steekspel – Ridders te paard (alle leeftijden)

Briesende paarden en kletterende zwaarden, kleurrijke schilden en stalen helmen. Zet je schrap voor dit echte middeleeuwse steekspel. Moedig de ridder van jouw keuze aan. Als je hard genoeg juicht, wint hij misschien wel.

De fabuleuze eenhoorn – Evi’s fabuleuze Eenhoorn (alle leeftijden)

Zou jij wel een eenhoorn als huisdier willen, maar denk je dat dit alleen in dromen gebeurt? Toch niet! Want Evi is het baasje van een magische eenhoorn. Die is niet alleen erg speciaal, hij heeft ook nog eens een raadselachtig geheim. Benieuwd wat dat is? Ga dan samen met Evi op ontdekking…

Schildknaap of jonkvrouw? – Pynnockridders (alle leeftijden)

Jij bent de geknipte stoere schildknaap. En jij de perfecte dappere jonkvrouw. Alle ridders willen jou in hun team. Daar komt vast en zeker ruzie van. Zwaarden zwiepen, kreten weerklinken. Een zwaardgevecht ontstaat voor je ogen. Wie wint het gevecht en… jou?

De valse koning – Pynnockridders (alle leeftijden)

Ridders vechten graag. Ze slaan, ze hakken en ze verdedigen. Ze springen, rollen en schreeuwen. En jij? Jij moedigt om ter hardst jouw favoriete ridder aan. Zo kan hij of zij zeker de valse koning verslaan.

Wapenshow – Pynnockridders (alle leeftijden)

Vraag jij je wel eens af hoe een echt zwaard in je handen voelt? En of je nog wel iets ziet met een helm op je hoofd? Onze middeleeuwse ridders leggen het je tot in de puntjes uit. En wie weet mag jij de wapens daarna zelf wel eens hanteren…

De ridder zonder hart – Nomad Theater (4+)

Wist je dat je door veel oorlog te voeren je hart kan verliezen? Dat is precies wat de Ridder overkwam. Ga met hem mee op een spannende én grappige zoektocht naar zijn verloren hart.

Gevangen! (5+)

Rattie zit in de problemen: enkele boze heksen houden haar gevangen. Alleen jij kan haar bevrijden! Haal daarvoor diep adem, luister naar haar aanwijzingen en red haar uit de klauwen van de booswichten.

De boekenfluisteraar – Clavis (4+)

Een vleugje spanning hier, een snuifje humor daar. Kom genieten van één van de 3 voorleessessies. Dompel je onder in de wereld van ridders en jonkvrouwen met ‘Ridder Tim’, ‘Prinsessenverhalen’ en ‘Ridder Roel de drakenvechter’.

Wat draagt een ridder? – Pynnockridders (alle leeftijden)

Wat doet een ridder als hij zich verslaapt voor een tornooi? Zich vliegensvlug aankleden natuurlijk! Met de hulp van zijn schildknapen trekt hij laagje voor laagje aan. Zo heeft de kledij van een ridder voor jou geen geheimen meer.

Magische make-up – Creakleur (alle leeftijden)

Heb je er altijd al eens anders willen uitzien? Een beetje speciaal en vol kleur? Met wat verf en poeder toveren onze make-upartiesten je om tot een bevallige jonkvrouw, een oogverblindende ridder of zelfs een sierlijke eenhoorn.

Nar op springstelten (alle leeftijden)

Kijk uit waar je loopt, want met zijn verende benen zoeft deze nar vrolijk door het volk heen. Waar hij tot stilstand komt, verbaast hij je met jongleren, acrobatische toeren en fratsen.

Clique magique – De Uiltjes (alle leeftijden)

Terwijl je weeft, steen kapt of kant klost, fladdert een tovenaar van de ene tafel naar de andere. Hij tovert naast draad en touw ook heel wat magie uit zijn hoed.

Middeleeuwse melodieën – Goet ende fyn (alle leeftijden)

Enkele raak gekozen noten, een vrolijk deuntje. Deze liedjes op draailier, harp, doedelzak en andere middeleeuwse instrumenten prikkelen je oren. Maar pas op: je benen kunnen spontaan aan het dansen slaan!

Troubadour Lucas – Lucas Florent (alle leeftijden)

Laat je betoveren door onze troubadour. Hij bestookt je met sappige roddels, romantische liefdesverhalen of een hilarisch lied. Eén ding is zeker: eens je zijn stem hoort, ben je voor altijd in zijn ban…

Wonderlijke toverkunsten – Piet Kusters (alle leeftijden)

Geloof jij niet in wonderen? Dan herzie je vast je mening wanneer je deze middeleeuwse goochelaar bezig ziet. Niets in de handen, niets in de zakken. Enkel misschien een tikkeltje… magie. Wedden dat je door hem betoverd raakt?

‘t Wesen van Saeftinghe – El Capstok  (5+)

Diep in een verdronken land zit een vreemd wezentje verscholen. Het zwemt als een vis en vliegt als een vogel. Echt waar! De rietsnijder heeft het met eigen ogen gezien. Maar niemand gelooft hem. Tot nu… Want wat sleept hij daar achter zich aan? Een draak? Of dat vreemde wezen? Geloof jij hem nu?

Narrenstreken – Florisimo en Roos (alle leeftijden)

Narren in zicht! Let dus goed op, want voor je het weet, voeren ze een kunstje voor je op. Een frats hier of een buiteling daar. Eén ding staat vast: ze toveren zeker een lach op je gezicht.

Ambrosius, de middeleeuwse poppenspeler – Theater van de Droom (alle leeftijden)

Ambrosius heeft een oud theaterkistje én de gave om poppen tot leven te wekken. Wanneer hij die twee combineert, komen de gekste figuren tot leven. Je ogen en oren zullen nog lang nazinderen van zijn prachtige poppenspel.

De nar – Theater van de Droom (alle leeftijden)

De nar vermaakt zich met spelen en drinken. Daar wordt hij natuurlijk moe van. Hij zoekt een mals plekje uit om een dutje te doen. Vreemd genoeg komt er, als hij indommelt, plots een droomwereld tot leven. Dat heb je vast nog nooit gezien!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close